Skip to main content
PUBLISHED
31 May 2024

SHARE THIS

Communicatiespecialist Life Sciences

Regmed XB is op zoek naar een creatieve geest die ons helpt om ons veelbelovende vakgebied bij een brede doelgroep zichtbaar te maken. Ons maatschappelijk relevante onderwerp weet jij te vertalen naar content die een heldere boodschap uitstraalt en die ons merk versterkt. Je combineert kennis van content creatie met inzicht in onze doelgroep. Met input vanuit ons enthousiaste team creëer je relevante content die je effectief weet in te zetten op verschillende kanalen om zowel interne als externe stakeholders aan ons te verbinden of om de verbinding te verstevigen.

Over Regmed XB
Regenerative Medicine Crossing Borders (RegMed XB) is een patiënt-gedreven publiek-private samenwerking die zich toelegt op het brengen van betaalbare regeneratieve geneeskunde oplossingen voor patiënten met chronische aandoeningen. Regeneratieve geneeskunde richt zich op het herstellen van schade aan cellen, weefsels en organen waardoor chronische ziekten kunnen worden voorkomen of genezen. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van stamcellen, mini-organen, weefsels en slimme (bio)materialen. RegMed XB verbindt topclusters op het gebied van regeneratieve geneeskunde in verschillende regio’s in Nederland (Leiden, Eindhoven, Utrecht en Maastricht), en Vlaanderen (Leuven). Het ambitieuze onderzoek van RegMed XB richt zich momenteel op het genezen van type 1 diabetes, nierfalen, osteoartritis en hart- en vaatziekten.

Profiel
In ons kleine team ben je het brein achter onze content en campagnes. Je werkt nauw samen met het managementteam en weet goed om te gaan met verantwoordelijkheden. Je geeft richting en sturing aan de juiste marketing boodschap. Je kent de ins en outs van de social platformen en kan een campagne inrichten.

Je kunt:

 • contacten onderhouden met strategische mediapartners en stakeholders zoals onze samenwerkingspartners, maar ook met vakbladen, kranten, en online media
 • een content kalender maken en opvolgen
 • impactvolle uitingen maken en die impact ook inzichtelijk maken (SEO, Google Analytics, ..)
 • monitoren van de content die onze partners/ stakeholders produceren en ons merk aanhaken waar nodig
 • online campagnes opzetten via Google en andere platforms
 • omgaan met een CMS
 • zelfstandig foto’s (en video’s) editen en meedenken over hoe wij de juiste boodschap moeten vertalen aan onze doelgroep

Als echte verbinder weet hoe je complexe materie moet vertalen in praktische en aansprekende content voor verschillende doelgroepen, zodat Regmed XB gekend wordt op de inhoud waarvoor het staat. Je weet ontwikkelingen in het vakgebied op een begrijpelijke manier naar content te vertalen. Bij voorkeur heb je zelf affiniteit met de regeneratieve geneeskunde en gevoel bij zowel het thema als het belang van samenwerken in het onderzoek. Je komt met verrassende nieuwe ideeën voor content, van video, social media post, diepte-interview tot achtergrondartikel, en bent goed in het ontvangen en geven van opbouwende feedback. Je hebt een visie op het thema regeneratieve geneeskunde, bent op de hoogte van de actualiteit en kunt dat ombuigen tot stukken die relevant zijn voor de doelgroep. Je voelt je comfortabel in een complexe organisatie van professionals.

Wat ga je doen?
Als content specialist duid je ingewikkelde onderwerpen en vraagstukken door die op een heldere manier om te vormen tot content. Je denkt niet alleen in tekst, maar zoekt de meest passende contentvorm. Daarnaast breng je focus aan in de berichten en kan je content in series produceren om impactvoller te zijn. In ons kleine team ben jij de expert en verzamel je input vanuit het team voor de inhoud die je creëert en verspreid. Ook intern weet je jezelf goed te profileren. Van het pitchen van een nieuw idee tot het schrijven van briefings voor verschillende producties. Je jaagt niet alleen de inhoud na, je zorgt er ook voor dat de inhoud jou weet te vinden, zodat je ons merk naar een hoger plan kunt tillen.
Het spreekt in deze functie voor zich dat je het Nederlands én Engels uitstekend beheerst. Een verwijzing naar eerder door jou geproduceerde content in beide talen is een pré bij je sollicitatie.

Wij bieden

 • een uitdagende, afwisselende en zelfstandige job in een dynamische omgeving met veel verschillende stakeholders
 • de mogelijkheid om, na een vaste online dagstart met je collega’s grotendeels van huis uit te werken en in onderling overleg te plannen kantoordagen in onze backoffice te Maastricht of bij één van onze partners in Nederland
 • een dienstverband voor bepaalde tijd (12 maanden), met de intentie om daarna te verlengen
 • een marktconform salaris binnen schaal 9 van de VSNU salaristabel, afhankelijk van kennis en ervaring
 • een eindejaarsuitkering (13e maand)
 • een laptop, mobiele telefoon en vaste thuiswerkvergoeding

Solliciteren
Wil jij werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie en een bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van het genezen van chronische aandoeningen? En pas je binnen bovengenoemd profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Stuur ons uiterlijk 28 februari 2023 jouw motivatie en CV. Stuur je sollicitatie naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. t.a.v. Bernard Mulder, algemeen directeur.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.